Мета нашої компанії - сприяти клієнтам на шляху до їх мрії. Ми знаємо якою має бути хороша робота і допоможемо Вам визначитися з вибором та досягти найкращих результатів.


Менеджери компанії з радістю дадуть відповідь на вашіпитання і запропонують відповідну саме вам програму працевлаштування.
Задать вопрос
15 Апреля 2016

У Польщі іноземці можуть отримати один з 5 дозволів на працю:

Тип А – для іноземців, які виконують працю на території Польщі на основі контракту з суб’єктом, головний офіс,  відділення або інша форма організованої діяльності якого знаходиться на території  Польщі;

Тип В – для іноземців, які протягом 6 місяців на рік виконують обов’язки в правлінні юридичної особи, що вписана до реєстру підприємств або є товариствам з обмеженою відповідальністю  організації;

Тип С – для іноземців, які виконують працю для іноземного працедавця і мають відрядження на територію Польщі на період, що перевищує 30 днів календарного року до відділення чи закладу іноземного суб’єкта чи суб’єкта, який пов'язаний із ним довготерміновим контрактом;

Тип D – для іноземців, які виконують працю для іноземного працедавця, який не має відділення, закладу чи іншої форми організованої діяльності на території Польщі і відряджені до Польщі з метою реалізації послуг, які мають тимчасовий характер (експортні послуги);

Тип Е – для іноземців, які виконують працю для іноземного працедавця і мають відрядження до Польщі на період, що перевищує 3 місяців протягом наступних 6 місяців з метою, що відрізняється від дозволів типу В, С чи D.

Існують три виключення для громадян України при одержанні дозволу на працю з метою працевлаштування в РП:

1.                        можливість працевлаштування без необхідності отримання дозволу на працю, якщо термін працевлаштування становить менше 6 місяців у період наступних 12 на підставі заяви працедавця про намір доручити виконання праці іноземцеві. Така заява реєструється повітовим (районним) управлінням праці, де зареєстрований польський СПД;

2.                        спрощена процедура отримання дозволу на працю громадянами України, які виконуватимуть функції санітарно – опікунського медичного персоналу, а також домашніх працівників у приватних домогосподарствах;

3.                        спрощена система отримання дозволу на працю застосовується у випадках, коли громадянин України безпосередньо перед складанням заяви про надання дозволу на працевлаштування був працевлаштований СПД не менш, ніж 3 місяці на підставі Заяви працедавця про намір доручити виконання праці іноземцеві.

Категорії іноземців, які можуть бути працевлаштовані в РП без дозволів на працю (з 01.05.2015 р.):

 - студенти стаціонарної форми навчання та аспіранти, які проживають на території РП на підставі візи на навчання в Польщі (раніше ця категорія громадян України могла працювати без дозволу на працю за умови оформлення дозволу на тимчасове проживання або лише упродовж канікулярного періоду);

  - іноземці, у т.ч. громадяни України, що періодично читають лекції, здійснюють презентації особливої наукової чи художньої вартості, незалежно від місця проживання цих осіб.

Від травня 2015 р. у РП було уточнено положення нормативно – правових актів щодо заяви працедавця про намір доручити виконання праці іноземцеві.Відтепер, підставою для працевлаштування без дозволу на працю є заява працедавця із зазначенням фактичних умов праці іноземця та форми трудових правовідносин (трудовий договір, цивільно – правова угода), що раніше не зазначалося у таких заявах.

Заказать услугу

Оформіть заявку на сайті і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом та надамо відповідь на всі питання, що Вас цікавлять

Вернуться к списку